Міжнародная канферэнцыя распрацоўнікаў і карыстальнікаў свабодных праграм

Завершилась конференція LVEE-2010

07 ліпеня 2010, 21:00

В минулі вихідні під Гродно відбулась конференція Linux Vacation / Eastern Europe.

Конференція зібрала на турбазі під Гродно півтори сотні користувачів і розробників вільного програмного забезпечення з семи країн-учасниць. Було представлено більш ніж 30 доповідей за різними темами – від застосування вільного програмного забезпечення в науці та бізнесі до засобів його розробки, портативних пристроїв, особливостей вільних проектів і відкритих стандартів. Соціальну тематику доповнили круглий стіл, тематика котрого стосувалась суспільної ролі вільного програмного забезпечення, та тематичні відео-перегляди. Також велике пожвавлення викликала секція бліц-доповідей, яка вперше в цему році з’явилася в рамках LVEE.

За рішенням публіки найкращою була визнана доповідь Максима Мельникова “Gentoo Embedded на зоопарку платформ”. Автору-переможцю були вручені пам’ятний знак від оргкомітету та спонсорський приз від компанії Promwad, що поповнив його особистий зоопарк пристроїв з вбудованим Linux.

Тези доповідей опубліковані у вигляді тематичного додатку до випуску білоруського журналу IT Бел, а також разом з презентаціями доступні на http://lvee.org – офіційному сайті конференції. Очікується поява у відкритому доступі і відео виступів, запис яких вівся завдяки партнеру конференції it-job.by.

Підтримку конференції надали компанії SaM Solutions, Promwad, EPAM Systems і Локальні мережі.

Інформаційними партнерами стали журнали Linux Magazine і IT Business week, а також портали та компанії [Root@UA]Media, IT Event, usability.by, hh.by, PBXWare.ru. Інтернет-зв’язок учасникам забезпечила компанія МТС, а покриття зони проведення конференції мережею Wi-Fi – компанія ePoint Systems.

Аўтар: Dmitriy Kostiuk

Назад да спісу навінаў