Международная конференция разработчиков
и пользователей свободного программного обеспечения

Розпочато прийом заявок на LVEE 2015

14 мая 2015, 08:54

11 міжнародна конференція розробників та користувачів вільного програмного забезпечення Linux Vacation / Eastern Europe відбудеться 25—28 червня під Гродно.

Захід поєднує спілкування і відпочинок фахівців та ентузіастів в області вільного програмного забезпечення, в тому числі, зокрема, у платформі GNU/Linux.

Організатори LVEE – члени Мінської групи користувачів Linux та інші активні учасники open source спільноти. Конференція проходить на турбазі посеред лісового заказника, тому для учасників передбачена централізована доставка з Мінська до місця проведення конференції і назад. Крім того, учасники, які добираються особистим транспортом, традиційно використовують вікі-розділ сайту конференції для запрошення попутників.

Формат конференції включає головним чином доповіді та короткі виступи; можливі також круглі столи, workshop’и та код-спринти. Тематика доповідей конференції включає розробку і супровід вільного програмного забезпечення, впровадження та адміністрування рішень на його основі, а також особливості використання вільних ліцензій. Конференція охоплює широке коло платформ — від робочих станцій і серверів до вбудованих систем і мобільних пристроїв.

Незважаючи на відносно неформальний характер заходу, оргкомітет надає доповідачам конференц-зал і все необхідне звукове та проекційне устаткування (в т.ч. для тієї частини доповідей, яка проходить під відкритим небом). На початок конференції планується публікація збірника тез. Відео доповідей, а також тези та презентації буде згодом опубліковано на сайті конференції.

Доповідачі, а також представники спонсорів і преси звільняються від сплати організаційного внеску.

Для участі в LVEE 2015 потрібно зареєструватися на сайті конференції http://lvee.org. Заявки на участь приймаються до 11 червня. Доповідачі мають до цього терміну надати тези доповідей, скориставшись механізмом онлайнового редагування і рецензування тез на сайті. Рекомендується також ознайомитися з правилами оформлення тез і доступними на сайті матеріалами минулих конференцій.

Перелік спонсорів конференції уточнюється. Наразі висловили бажання підтримати LVEE 2015 компанії SaM Solutions, Wargaming.net, EPAM Systems, myCloud.by, ITS Partner, hoster.by.

Автор: Dmitriy Kostiuk

Назад к списку новостей