Міжнародна конференція розробників
і користувачів вільного програмного забезпечення

Az LVEE 2010 várja a jelentkezőket

11 квітня 2010, 13:56

2010-ben július elseje és negyedike között hatodszor kerül megrendezésre az LVEE (Linux Vacation / Eastern Europe), a szabad szoftver felhasználóinak és fejlesztőinek nemzetközi konferenciája a “Himik” (“Vegyész”) üdülőtelepen (Grodnó megye, Fehéroroszország).

Előadók, résztvevők és szponzorok jelentkezését várjuk. Részletek a http://lvee.org honlapon olvashatóak

A szabad szoftver felhasználóinak és fejlesztőinek Fehéroroszországban évenként megrendezésre kerülő konferenciájára rendszeresen érkeznek szakemberek Fehéroroszországból, Oroszországból, Ukrajnából valamint az Európai Unió országaiból.

A Linux Vacation / Eastern Europe keretében a szakmai tapasztalatcsere háromnapos, a természetben töltött informális találkozóval egészül ki. Önkéntesekből álló szervezőbizottság választja ki az előadásokat a jelentkezők közül és állítja össze a konferencia programját gondoskodva annak magas szakmai színvonaláról. Az előadások formátuma lehet beszámoló, rövid előadás, workshop vagy kerekasztal beszélgetés. A témák spektruma hagyományosan elég széles — új, szabad technológiákról, valamint azok bevezetésének tapasztalatairól szóló beszámolóktól a szabad licenszek gazdasági és jogi aspektusainak elemzéséig.

Az LVEE 2010-en való részvételhez regisztráció szükséges a http://lvee.org honlapon. Ugyanezen a címen részletesebb információ található a konferencia következő aspektusairól: a projekt története, előadásvázlatok formátumának követelményei, információ a résztvevők utaztatásáról és elszállásolásáról, korábbi konferenciák anyagai.

Részvételi jelentkezéseket június 12-ig fogadunk el. Az előadásvázlatok beküldési határideje: május 24.

A szervezőbizottság várja szponzorok jelentkezését is. Az eseményt hagyományosan informatikai vállalkozások támogatják, amelyeket a résztvevő szakemberekkel való együttműködés érdekel, illetve olyan szervezetek, amelyeket a szabad szoftver, mint társadalmilag jelentős jelenség támogatása érdekel. Az LVEE-2010-en való részvétel exkluzív lehetőséget biztosít számukra a szabad szoftverek aktív fejlesztőiből és felhasználóiból álló közönséggel történő közvetlen kapcsolatteremtésre.

Az LVEE 2010-t eddig a következő cégek és ujságok biztosították támogatásukról:
Sam Solutions, Promwad, “Lokális Hálózatok”, “IT Bel” / “IT Direktor”.

Автор: Daniel Nagy

Назад до списку новин