Международная конференция разработчиков
и пользователей свободного программного обеспечения

A téli LVEE 2013 várja a jelentkezőket

08 января 2013, 21:00

Winter session of the international conference of FOSS developers and users, the Linux Vacation / Eastern Europe, will be held on February 15-17, 2013 near Minsk.

A Kelet-Európai szabad szoftver használók és fejlesztők 2013-as téli nemzetközi konferenciája, a “Linux Vacation / Eastern Europe” (LVEE 2013 Winter) február 15. és 17. között zajlik. A rendezvény szakmai programokat és aktiv kikapcsolódást nyújt a Linux és általában a szabad szoftver iránt lelkesedők számára.

Az LVEE 2013 Winter szervezője a Minszki Linux Felhasználók Egyesülete, Grodnói és Breszti aktivisták támogatásával.

A rendezvény helyszíne a Minszk melletti “Galaktika” üdülő.

Előadásvázlatokat és részvételre jelentkezéseket folyamatosan várjuk. Szeretettel várjuk továbbá szponzorok jelentkezését.

Az LVEE Winter 2013 a “Linux Vacation / Eastern Europe” téli szessziója másodszor kerül megrendezésre a hagyományos nyári program mellett, amely Belaruszból, Oroszországból, Ukrajnából valamint az Európai Unió országaiból gyűjti össze 2005 óta a résztvevőket.

Az LVEE szakmai tapasztalatcsere, társalgás és pihenés lehetőségét kínálja a
szabad szoftvert használóknak és fejlesztőknek. A fehéroroszországi szabad szoftver közösség egyik fő közösségi rendezvényének számít.

A rendezvényre Minszk városa mellett 2013 február 15 és 17 között kerül sor.

Az LVEE Winter célja a szoftvertervezés, fejlesztés, karbantartás és bevezetés szakértőinek tapasztalatcseréje a nyílt megoldásokról egymással, valamint az üzleti élet szabad szoftver jelensége iránt érdeklődő képviselőivel. Sok szó esik a nyílt technológiák szerepéről az üzleti megoldások fejlődésében a magán- és közszférában.

A konferencia hivatalos nyelvei az orosz, belorusz és angol nyelvek. A konferencián szóbeli előadások és villámprezentációk, kerekasztal beszélgetések, workshopok, valamint közös kódolás számára várunk jelentkezéseket. Az előadások témája hagyományosan széles spektrumot ölel fel: bemutatók új szabad és nyílt technológiákról, szoftvertermékekről, alkalmazásuk gyakorlatáról, valamint a szabad licenszek jogi és gazdasági kérdéseiről.

A konferencián való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet ezen a weboldalon lehet megtenni február 9-ig. A konferenciaprogramban való megjelenéshez az előadások összefoglalóit át kell néznie a szervezőknek így kérjük az előadókat, hogy a szükséges anyagokat töltsék fel az online vázlatszerkesztési rendszerbe a konferencia weboldalán.

A szervezőtestület várja támogatók, szponzorok jelentkezéséd. Eddig a SaM Solutions, PromWad, EPAM Systems, Wargaming.net cégek jelezték támogatási szándékukat, valamint a hoster.by internetszolgáltató és az it-job.by munkaerőportál.

Автор: Daniel Nagy

Назад к списку новостей